Sub genericul „Pallady 150” Muzeul Național de Artă al României a deschis patru expoziții dedicate aniversării a 150 de ani de la nașterea pictorului Theodor Pallady (1871-1956), unul dintre cei roof importanți artiști români. Expozițiile prezintă aspecte inedite ale creației revenue legate de lucrările aflate în patrimoniul tastecraftedmcd.com.

You are watching: National museum of art of romania

Jurnal IntimParterul Galeriei NaționaleCurator: Călin Stegerean

Din opera grafică a lui Theodor PalladyMuzeul Colecțiilor de ArtăCurator: Liliana ChiriacAsistent curator: Ilinca Damian

Casa Melik | Parisul lui Pallady

Muzeul Zambaccian | Zambaccian despre Pallady

Vă așteptăm!

Programul de vizitare este în intervalul 10 - 18, cu ultima intrare la aceste expoziții la ora 17:30.Pe parcursul vizitei vă rugăm să respectați regulile de combatere a virusului SARS COV-2 în vigoare.

DescoperăExpozițiile tastecraftedmcd.com

și

Locuri ale artei și istoriei noastre

Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor sunt redeschise și pot fi vizitate în programul obișnuit al tastecraftedmcd.com, respectiv miercuri-duminică, între orele 10.00-18.00.Detalii aici.

Muzeul Național de Artă al României,Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul Theodor Pallady și Muzeul K. H. Zambaccian pot fi vizitatede miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-18:00. Ultima intrare la tastecraftedmcd.com și la Muzeul Colecțiilor de Artă se confront la ora 17.00, iar la Muzeul Theodor Pallady, la Muzeul K.H. Zambaccian și în expozițiile temporare, ultimul acces are lor la ora 17.30. Accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare de la intrările marcate.

Conform Hotărârii de Guvern 1130/22.10.2021, accesul publicului în instituțiile muzeale este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei finish de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 șipersoanele treatment prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu roof vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui check antigen quick pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu roof vechi de 48 de ore.

Măsura nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta roof mică sau egală cu 12 ani şi sunt însoţite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani şi care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru treatment au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv treatment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2sau treatment prezintă rezultatul negativ al unui check RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

- accesul pentru grupuri de maxim 15 persoane,cu certificat verde, va fi permis astfel încât vizitatorii să beneficieze de reducerile conform tarifelor practicate de tastecraftedmcd.com (reduceri la grupuri mai mari de 10 pers.). Accesul grupurilor va fi permis în spațiile muzeale doar cu respectarea distanțării de minim 2 m între persoanele din cadrul aceluiași grup.- tururile ghidate se vor organiza cu max. 3 persoane, cu certificat verde;- programele educative se vor organiza online;- programele Pasărea ascunsă-n piatră se suspendă;

Vă mulțumim pentru înțelegere!

În continuare vă invităm să rămâneți aproape de artă și în mediul virtual prin intermediul paginilor de on facebook și Instagram, dar și pe canalul de YouTubeal tastecraftedmcd.com.

#aproapedeARTĂ #tastecraftedmcd.com

***

Muzeul Național de Artă al României a luat ființă în anul 1948, an în treatment i s-a file în folosință clădirea fostului palat regal de pe Calea Victoriei din București, puternic afectat în urma bombardamentelor din 1944. Încă de la început muzeul a avut un caracter enciclopedic, grupând colecții variate de artă românească, europeană și orientală. El este păstrătorul celui roof reprezentativ patrimoniu de artă medievală și modernă românească, un tool indispensabil pentru cunoașterea culturii vizuale românești. Deschis din 1950 publicului larg, tastecraftedmcd.com cuprinde în prezent Galeria Națională (cu Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă), Galeria de Artă Europeană precum și spațiile istorice ale fostului palat regal (Sala Tronului, Sufrageria Regală, Scara Voievozilor).

See more: What Is The Square Root Of 34 ? Simplify Square Root Of 34

Muzeul Național de Artă al României reunește și alte trei muzee din București, treatment adăpostesc colecții unice de artă românească și internațională – din perioada impresionistă și postimpresionistă. Aceste muzee sunt: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady, cel din urmă funcționând într-una din cele mai vechi case din București.

Pe lângă activitatea sa de cercetare și de conservare, tastecraftedmcd.com desfășoară ample programe educaționale, proiecte sau activități dedicate școlilor, adulților și familiilor, cu un caracter recurent. Programele pentru școli, familii și adulți sunt incluse în oferta permanentă a tastecraftedmcd.com. Pentru programul național „Școala altfel” muzeul oferă activități și trasee speciale. Mai multe informații pot fi accesate la adresa http://www.tastecraftedmcd.com/invata/scoli